Macrou gratinat cu gulii



Macrou gratinat cu gulii
Macrou gratinat cu gulii

4 porții – 50 minute

  • 700g file de macrou
  • 4 gulii
  • 1 ceapă roșie
  • 100ml ulei
  • 4 morcovi
  • 2 ouă
  • 50g smântână
  • 100g cașcaval
  • 1 leg. mărar
  • ± sare, piper

Curăță fileul de pielițe și oscioare, spală-l și scurge-l de apă. Presară-l cu sare și piper și stropește-l cu zeamă de lămâie. Curăță guliile și morcovii de coajă și taie-le în rondele cu grosimea de circa 5mm și stropește-le și pe acestea cu zeamă de lămâie. Pune într-o tavă cu pereții mai înalți uleiul și jumătate din cantitatea de gulii și morcovi. Peste acestea pune fileurile de pește iar peste ele pune ceapa tăiată mărunt, guliile și morcovii rămași. Presară cu sare și piper după gust. Amestecă ouăle cu smântâna, mărarul tocat mărunt și cașcavalul dat pe răzătoarea mare. Omogenizează bine și toarnă amestecul uniform peste cele din tavă. Pune tava în cuptorul încins și las-o la foc potrivit circa 45 de minute sau până când legumele sunt bine făcute și s-au rumenit bine pe deasupra.