Invitație

Luna porților deschise la fabrica Brifcor



Invitație: Luna porților deschise la fabrica Brifcor
Invitație: Luna porților deschise la fabrica Brifcor

Cel puțin o dată, fiecare dintre noi s-a întrebat – oare cum a fost făcut lucrul acesta? Întrebarea este valabilă pentru aproape orice lucru, de la un migălos obiect de artă, un telefon mobil sau chiar și o simplă sticlă de suc. De exemplu, puțini știu că sticla de 2 litri sau de 2,5 litri, din care bea o întreagă familie, iese din fabrică sub o formă asemănătoare eprubetelor de laborator, atât de mică încât nu poți pune în ea nici măcar lichidul necesar unei cești de cafea.
Sau că apa din care e făcut sucul e trecută printr-o mulțime de vase speciale, la temperaturi foarte mari și la presiuni extraordinare, care asigură puritatea ei, atunci când e livrată consumatorului.
Toate aceste lucruri, dar și multe alte amănunte interesante pot fi văzute luna aceasta la singura fabrică din țară care are dreptul de a produce sucul Brifcor, tradiționalul suc românesc, care a supraviețuit comunismului și încercărilor de preluare de către companii străine – fabrica Consuc din Burdujeni, de pe Calea Unirii nr. 37, situată chiar în spatele supermarketului Billa.
Secretul unui produs de calitate
“Luna mai este luna porților deschise pentru comunitate. Oricine dorește să viziteze fabrica este binevenit. Oamenii pot veni să ne cunoască și să se convingă de faptul că sucul este produs în cele mai bune condiții. Linia noastră de producție este aceeași ca și la marile companii producătoare de băuturi răcoritoare, lucrăm cu aceiași furnizori și asigurăm aceleași condiții”, spune administratorul Consuc, Ioan Iftode.
În imensa hală a fabricii, procesul de producție poate fi urmărit de la un capăt la altul, adică din stadiul în care apa, zahărul și sucul concentrat ajung în niște recipiente speciale, pentru a fi curățate, mixate și apoi transportate, până în stadiul în care sticlele de suc capătă forma finală și apoi sunt umplute cu suc, capsate, etichetate și marcate cu data de producție și data expirării, într-un proces continuu, ce poate dura nopți și zile în șir, fără întrerupere.
“Secretul succesului în acest domeniu, alimentar, este ca mâna omului să nu atingă deloc produsul final”, spune administratorul Consuc, Ioan Iftode, care e dornic să demonstreze acest lucru oricărui sucevean care va trece poarta fabricii, luna aceasta.



Recomandări