„Livretele profesionale”



„Livretele profesionale”
„Livretele profesionale”

„Beau vornicul și partisanii săi”
La noi sunt vornici mulți, lupi cu două picioare, cari își fac de cap cu averile sătești și totuși scapă cu pielea curată. Au trecut 14 zile de când au trimis gospodarii din Stroiești o jalobă la comitetul țării și au rugat să li trimită un comisar să examineze socotelile, căci s’a fost dat de urmă că prea s’a întrecut vornicul satului cu banii sătești…Cârșma pentru ce-i, ca să intre oamenii într’însa să bee. Și vornicul pentru ce-i vornic, ca să stee la cârșmă în fruntea oamenilor. Beau vornicul și partisanii săi de se prăpădesc, fără grijă, zi și noapte”.
„Deșteptarea”, Anul X, nr. 6, Cernăuț, Duminecă 20 Ianuarie 1902.
„Livretele profesionale”
Domnii patroni ai întreprinderilor industriale, comerciale etc, precum și onor public, care au în serviciul lor personal salariați străini de orice categorie, sunt rugați a cere acestora să le prezinte livretele profesionale cerute de legea pentru ocrotirea muncii. Este cunoscut că ei nu au voie de a avea în serviciul lor domni străini fără livrete eliberate de Inspectoratul muncii, deoarece legea prevede amenda de 1000 de lei pentru salariații fără livrete. Toți salariații indigeni sunt rugați a ne înștiința printr’o carte poștală despre străinii cari cunosc că lucrează fără livret, arătându-se numele și adresa lor, precum și firma unde lucrează”.
„Cuvântul Țărănimii”, Anul X, Nr. 248, 29 Ianuarie 1931.
„Un nou sortiment”
Avînd în vedere introducerea în fabricație a unor noi sortimente, colectivul de muncă de la ICIL Vatra Dornei a produs de curînd, în mod experimental, sortimentul «conserve de brînzeturi topite». Noul sortiment posedă înalte calități nutritive și are o durată mai mare de conservabilitate. În prezent se fac pregătiri pentru producerea noului sortiment în cutii de 450, 340 și 100 grame”.
„Zori Noi”, Anul XVII, nr. 4704, Suceava, Miercuri 23 ianuarie 1963.



Recomandări