4 porții – 90 minute
- 800g limbă de vită
- 300g măsline negre
- 100ml ulei
- 3 cepe
- 2 ardei grași
- 4 roșii
- 1 lingură bulion
- ± sare, piper
Opărește limba, curăț-o de pielița albă, apoi pune-o la fiert la oala minune pentru 1 oră. Scoate-o și tai-o în felii de circa 2cm grosime. Toacă mărunt ceapa și ardeiul gras, apoi călește-le în ulei. După 6-7 minute pune pasta de tomate și, după 1 minut adaugă roșiile opărite, curățate de pieliță și tăiate în cubulețe. Lasă 5 minute să fiarbă și pune în sosul format feliile de limbă și măslinele. Adaugă 200ml din supa în care a fiert limba, potrivește de sare și piper și lasă să mai fiarbă 10 minute la foc mic. Servește limba cu măsline fierbinte cu felii de mămăligă rece.