Rețetă de post

Legume la cuptor



Legume la cuptor
Legume la cuptor

Ingrediente:
* 3-4 cartofi potriviți
* 2 morcovi
* câteva bucățele brocoli
* 1 țelină mică
* 1 cățel de usturoi
* 1 cutie de porumb
* 1 sfeclă roșie
* rozmarin proaspăt
* oregano uscat
* ulei de măsline
* sare și piper
Preparare:
Pentru început, punem la copt, în cuptor, sfecla roșie. Curățăm și tăiem cartofii, morcovii și telina, apoi le punem la fiert. Când sunt fierte pe jumătate, luăm legumele și le punem într-un vas uns cu ulei de măsline, adăugăm brocoli, rozmarin, oregano, căței de usturoi necurățați și zdrobiți, condimentăm cu sare și piper din belșug. Turnăm o ceșcuță de apă și alte două linguri de ulei de măsline.
Încercăm sfecla din cuptor. Aceasta este gata când devine moale la apăsare. Scoatem sfecla, o lăsăm să se răcească și introducem la cuptor legumele timp de 30 de minute.
Curățăm apoi sfecla și o tăiem bucățele mici, pe care le amestecăm cu porumb. Condimentam cu sare și piper. Servim legumele alături de salata de sfeclă și porumb. Este un preparat colorat și gustos, pentru cei care preferă legumele.
(sursa: www.reteteculinare.ro)