Legume gratinate



Legume gratinate
Legume gratinate

2 porții – 50 minute

  • 500g cartofi
  • 2 roșii
  • 1 vânătă mai mare sau 2 mai mici
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 450g telemea
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 2 linguri făină
  • 300ml supă de legume
  • 2 linguri cimbru proaspăt
  • 450ml iaurt
  • 4 linguri ulei
  • 2 ouă
  • sare, piper

Curățați cartofii, tăiați-i în rondele și fierbeți-i 10 minute în apă cu sare. Scurgeți-i bine de apă și căliți-i în ulei, 3 minute, cu ceapa tăiată mărunt și cu usturoiul pisat.
Adăugați pasta de roșii, făina dizolvată în supa de legume, sare și piper și fierbeți 10 minute. Într-o tavă unsă cu ulei puneți un strat de cartofi, deasupra aranjați cubulețele de telemea, peste care cubulețe de vinete.
Acoperiți cu un alt strat de cartofi. Bateți ouăle cu iaurtul, condimentați și turnați peste ingredientele din tavă.
Coaceți la foc potrivit, 35 – 40 de minute. Presărați cu cimbru înainte de servire.