Tensiunea intracraniană crescută provoacă dureri de cap, amețeli, sunete neplăcute în urechi și alte senzații neplăcute și dureroase. Ca să vă reglați tensiunea intracraniană, folosiți trifoi roșu.
Într-un borcan de 1 l, umplut pe jumătate cu trifoiul tăiat, se toarnă 0,5 l de țuică și se lasă la macerat două săptămâni, într-un loc întunecos. Se bea câte o lingură, de două ori/zi, înainte de prânz și seara, timp de 3 luni. Următoarea cură poate fi făcută peste 3 ani, dacă este necesară.
Tot pentru reglarea tensiunii intracraniene, fitoterapia recomandă un ceai din 5 plante. În 0,5 l de apă clocotită, se pune câte o lingură de: sovârf, coada calului, rădăcină de valeriană, talpa gâștei și flori de mușețel. Se acoperă bine și se lasă până la răcire. Se bea de 3 ori/zi; copiii până la 3 ani, câte o linguriță, cei de la 3 la 7 ani câte 3 lingurițe, iar cei peste 7 ani, câte 3 lingurițe.
Atât pentru scăderea tensiunii intracraniene și intraoculare, 1 l de lapte se aduce până la fierbere și se adaugă 70-100 g de propolis mărunțit. Se fierbe la foc foarte mic timp de 10 minute, mestecând continuu cu o lingură de lemn. După răcire, pe suprafața laptelui se formează un strat de ceară, care trebuie înlăturat. Laptele se filtrează, se toarnă în sticle sau borcănele si se păstrează în frigider. Se bea câte 1/3 de pahar, cu 30 de minute înainte de masă, de 2 ori/zi.
Tensiunea, inclusiv cea intracraniană, se reglează și cu suc de struguri proaspăt sau pasteurizat. Sucul se bea dimineața, pe nemâncate, cu o oră înainte de prânz și seara, după următoarea schema: 2 zile se bea câte un pahar, 2 zile câte 2 pahare, cantitatea consumată crescând treptat până la 2,5-3 l/zi. Tratamentul durează 4 săptămâni. În această perioadă nu se consumă carne grasă, lapte, băuturi alcoolice.
Sursa: www.evenimentul.ro

