La ediția din acest an a Festivalului Culinar „Barabula de Aur”, festival care s-a desfășurat în cadrul „Zilelor Humorului 2013”, au participat 12 concurenți, care s-au întrecut în ingeniozitatea preparării mâncărurilor din cartofi.
Din juriul competiției, juriu care l-a avut ca președinte pe Nicușor Coroamă, concurentul finalist din Vicovu de Jos care s-a remarcat la concursul TV MasterChef, au făcut parte președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu și subprefectul Constantin Harasim, senatorul Gheorghe Flutur, deputații Neculai Bereanu și Radu Surugiu, și, nu în ultimul rând, primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc.
Evaluarea a avut în vedere o serie de criterii, de la aspectul standului, la ținuta și discursul concurenților, dar mai cu seamă prezentarea, aspectul și gustul celor două feluri preparate, cel principal din barabule și un desert tradițional.
Locul I și Marele Premiu „Barabula de Aur” au fost acordate Pensiunii „Popasul Domnesc”, din Voroneț, pe locul al II-lea s-a calificat Pensiunea „Căprioara”, din același cartier humorean, iar locul al III-lea a revenit Hotelului „Toaca Bellevue”, din Gura Humorului.
Ediția a V-a
Laureații Festivalului Culinar „Barabula de Aur”
