Lămîia și oțetul – noile ingrediente pentru a seduce



Șampania și mâncărurile complicate pierd din ce în ce mai mult teren în meniul pentru o cină romantică. Noile rețete de „seducție” sînt simple, rapide și gustoase. Cei mai mari bucătari din lume vorbesc despre un declin al delicateselor „prețioase”, cum ar fi caviarul, scoicile, stridiile și chiar a șampaniei, afirmând că adevăratele ingrediente afrodisiace sunt lămâia și oțetul. Mari bucătari aparținând celor mai cunoscute academii internaționale de înaltă gastronomie au alcătuit un meniu aflat sub semnul seducției pentru răcoroasele nopți de iarnă. La mare modă sunt peștele, legumele și, bineînțeles, un pic de lămâie sau de oțet, pentru o cină care poate fi pregătită în doar 30 de minute, de la aperitiv la desert.
”Meniul ideal de seducție consistă într-un aperitiv pe bază de raci și sparanghel în sos roșu. Mai puțin de 20 de minute pentru o specialitate de mare efect. Este suficient să fierbeți racii și sparanghelul, iar mai apoi să îi așezați în farfurie în formă de stea”, spune bucătarul italian Luciano Carrara.
(Click News)