Kafta- rețetă libaneză de chiftele la grătar



Pentru bucătăria clasică occidentală, amestecul cărnii cu condimente ce par mai degrabă destinate prăjiturilor – scorțișoară, nucșoară – pare o impietate. O kafta la grătar, care oferă degustătorului cele mai uimitoare combinații de arome, îl poate convinge și pe cel mai conservator dintre meseni.
Pentru 22 de frigărui mici:
250 g de carne de vită/miel tocată
2 linguri de pătrunjel tocat fin
2 linguri de roșii uscate, tăiate fin
2 linguri de praf de ardei iute Aleppo (sau paprika iute)
1/4 linguriță de amestec de cuișoare, scorțișoară și nucșoară măcinate
3/4 linguriță de mentă uscată
1/2 linguriță de chimion
1/2 linguriță de coriandru măcinat
1/4 linguriță de scorțișoară
o jumătate de ceapă uscată, dată pe răzătoare și scursă
sare și piper după gust
Se amestecă ingredientele într-un bol. Se ia o lingură de amestec și se pune pe câte o frigăruie mică.
Între timp, se pregătesc cărbunii pentru grătar.
Frigăruia se prăjește pe grătar, aproximativ patru minute, până se rumenește.
Preparatul se mănâncă cu lipie, sos tzatziki sau cu salată verde și roșii proaspete.