Județul Suceava se află pe primul loc la nivel național din punctul de vedere al numărului de operatori înscriși în agricultura ecologică în perioada 2007-2013. Potrivit unui raport prezentat de reprezentanta Direcției Agricole Suceava, Beatrice Botușanu, în ședința de ieri a Colegiului Prefectural, cel mai mulți operatori în agricultura ecologică au fost înregistrați în anii 2011 și 2012, când au fost întregistrați 3.188, respectiv 4.358 de operatori. Beatrice Botușanu a spus că în cursul anului 2013 erau înregistrați 2.006 operatori în agricultura ecologică, cu acest număr județul Suceava fiind pe primul loc la nivel național.
Ea a subliniat faptul că suprafețele de terenuri pe care se practică agricultura ecologică au crescut de la 13.844 de hectare, în anul 2007, la 17.300 de hectare, în anul 2013. Pe de altă parte, reprezentanta Direcției Agricole Suceava a precizat că în cursul anului trecut, apicultorii suceveni aveau 5.486 de familii de albine certificate ecologic. „Putem aprecia că în județul Suceava gospodărirea ecologică a fondului pastoral montan este o premisă sigură de conservare a biodiversității și de dezvoltare durabilă a satului bucovinean”, a spus Beatrice Botușanu.
Pe de altă parte, din raportul prezentat în ședința Colegiului Prefectural reiese faptul că a scăzut numărul procesatorilor de produse tradiționale atestate. Astfel, în prezent, din cei 35 de procesatori de produse tradiționale atestate mai funcționează doar 25, din care 13 în domeniul prelucrării laptelui, 11 în cel de procesare a cărnii și peștelui și un producător de bere. Din raportul Direcției Agricole Suceava mai reiese faptul că situația produselor tradiționale atestate în județul Suceava, în perioada 2005-2013, scoate în evidență faptul că acestea sunt din domenii de activitate agricolă cu tradiție, din totalul de 126 de produse atestate, 87 fiind produse din carne și 35 sunt produse din lapte.