Noi, oamenii, suntem supuși greșelii. Ochii ne joacă feste când încercăm să povestim o întâmplare din trecut îi aducem modificări inovatoare și, cei mai mulți dintre noi, avem convingerea că ne situăm deasupra mediei din toate punctele de vedere.
În cartea intitulată „De ce greșim?”, jurnalistul Joseph T. Hallinan își propune să exploreze captivanta știință a erorilor umane- cum gândim, cum vedem, cum memorăm, cum uităm și cum toate acestea se constituie într-un cadru de manifestare a unor greșeli imposibil de evitat.
Băieți de 13 ani descoperă erori care le-au scăpat savanților de la NASA
În încercarea de a ne înțelege scăderile, autorul pătrunde în sfera psihologiei, a neuroștiințelor și a economiei, adună întâmplări din domeniul aviației, al comportamentului consumatorului, al geografiei, fotbalului, bursei de valori și multe altele.
El ne dezvăluie un fapt neliniștitor și anume, că aceleași calități care ne fac să fim eficienți, ne pun și în situația de a comite erori.
Învățăm să acționăm repede în anumite conjuncturi, să recunoaștem repede diverse tipare- dar neglijăm uneori detaliile.
Acesta este unul dintre motivele pentru care băieți de 13 ani descoperă erori care le-au scăpat savanților de la NASA- dar care pot explica și de ce nu vă găsiți berea pe care o căutați în frigider.
Cartea este înviorată de povești din viața reală și oferă sfaturi valoroase
Cartea „De ce greșim?” este înviorată de povești din viața reală și oferă sfaturi valoroase, ca de pildă cum să ne amintim locurile unde am ascuns ceva important.
Veți afla de ce nu este o idee atât de bună să faceți mai multe lucruri în același timp, de ce bărbații fac greșeli pe care femeile știu să le ocolească și de ce hărțile din mintea noastră diferă atât de mult de cele reale.
Autorul vă deschide ochii în privința motivelor ascunse în spatele greșelilor, ajutându-vă să vă descurcați mai bine în viitor.
Sursa: www.cartespirituala.ro