Deși este vacanță, la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Fălticeni s-a încheiat la sfârșitul săptămânii trecute Proiectul „Jocul de-a vacanța”.
La activitățile derulate timp de două săptămâni au participat 50 de elevi, părinți și cadre didactice ale școlii.
„Au fost activități atractive, instructiv-educative cu o tematică variată: sport și mișcare, dezvoltare personală, cultură și tradiții, aprofundarea limbii engleze, activități outdoor și de recreere. Folosind metode specifice educației nonformale, proiectul propus a oferit un spațiu adecvat pentru petrecerea timpului liber într-un mod creativ și plăcut, creând oportunități de implicare a copiilor în activități care să le contureze competențe de comunicare, sociale și care să le dezvolte spiritul civic”, a precizat prof. Brîndușa Nisioi, director adjunct la Școala „Al. I. Cuza”, coordonator proiect.
Cu ajutorul partenerilor proiectului: Asociația de părinți „Artur Gorovei”, Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”, Grupul Local de Tineret „Aripi în Europa” Fălticeni, Colegiul Economic „Andrei Bârseanu” Brașov, a fost stimulată implicarea voluntară a copiilor în activități recreativ-instructive, cu promovarea și valorizarea potențialului individual și de grup al acestora, precum și însușirea, pe termen scurt și lung, a unor alternative real-educative de petrecere a timpului liber în opoziție cu tentațiile nocive tot mai des întâlnite chiar la vârsta micii școlarități (excesul utilizării calculatorului, grupuri construite pe principiul dominării și violenței, maturizarea nesănătoasă a sexualității, infracționalitatea infantilă etc.).
Printre activitățile care i-au atras pe elevii fălticeneni la școală în vacanța de vară se numără „Summer school is funTASIC!” (jocuri educative în limba engleză); „România mea” (excursie tematică pe ruta Fălticeni – Piatra Neamț – Lacul Roșu – Brașov, oferită drept recompensă elevilor olimpici și celor care au încheiat anul școlar cu media 10; „În lumea minunată a jocului” (activități realizate împreună cu voluntarii Grupului Local de Tineret „Aripi în Europa”; „Atelierul poveștilor” (confecționarea unor măști ale personajelor din povești, joc de rol, dramatizări, ateliere de lucru la Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”);
„România la Centenar” (confecționare produse de artizanat/confecționare de port popular/artă decorativă/pictură/împletit/croșetat).