M-am întrebat, uneori: oare de ce poveștile de iubire ale prinților-moștenitori, ale ”prințișorilor” (regali ori ”republicani”, y compris comuniști, deopotrivă), atrag, incită, impresionează publicul mai mult decât love-story-ul oficial, de cuplu stabil, al regilor, împăraților ori președinților!? Și tot singur mi-am răspuns: probabil din pricină că asemenea însoțiri erotice – adesea confirmate, salvate de o iubire adevărată și definitivă, pe viață – au fost și vor fi mereu considerate, judecate ca ”nepotrivite” și sancționate ca atare – ca să nu zic scandaloase – de către cutumele stricte, strâmte (și adesea strâmbe) ale moralei oficiale ce interzice ”stricarea” sângelui nobil, ”albastru?” – hematologii zic, dimpotrivă, că ”porfiria” – semnul ”regal”, albastru, e de fapt o boală genetică, datorată consangvinizării ”vlăstarelor regale” între ele. Iată: încă aspirantul la tron Ferdinand – viitorul Întregitor de Țară – a fost ”taxat” pentru iubirea lui pentru o Elena… o fată din boierimea valahă, după cum și Carol II, priapicul, avea să fie ”dez/însurat” oficial de Zizi Lambrino. Pentru a sfârși, fericit, în brațele femeii cu părul roșu, Elena Lupescu. Sunt și alte drame celebre: moartea (sinuciderea?) moștenitorului tronului Austro-Ungariei, ”demisia” viitorului rege George al Angliei etc. Simpatia oamenilor de rând pentru asemenea – majoritar – nefericite însoțiri e explicabilă: oamenii au nevoie de mituri. Iar unul dintre acestea este ideea că ”iubirea învinge totul”. Azi – mulțumită manuscrisului cărții Gabrielei Ștefania Roba (azi elvețiancă, dar cu adolescență trăită în Suceava) scriu despre Nicu Ceaușescu. Și încă ceva, interesant: niciuna dintre iubitele, femeile lui Nicu (Donca, Matei, Vlădescu etc.) nu-l vorbesc de rău, fie și după moartea lui, ci au cuvinte de simpatie pentru acest nefericit ”prințișor” comunist.
Cristescu(Poliana). Fosta soție a lui Nicu Ceaușescu Poliana (Polyana) – Daniela-Luminița Cristescu – și producătorul american de la Hollywood Donald Kushner conduc, discret, Studiourile ”MediaPro” de la Buftea, cu un mandat valabil până în toamna anului 2019. Noul consiliu de administrație al Studiourilor ”Media Pro” din Buftea, cumpărate în 2015 de omul de afaceri și regizorul Bobby Păunescu, este format din patru membri, printre care Poliana Cristescu și producătorul american de la Hollywood numit mai sus, realizator al unor filme precum 7 Seconds, Andre, Tron, Legacy, Blitz și Monster (premiat cu Oscar). Totodată, din grupul oamenilor de afaceri care s-au asociat cu Bobby Păunescu pentru preluarea studiourilor de la Buftea se numără Steven Ransohoff, președintele companiei americane Film Finances, care se ocupă cu asigurarea producțiilor cinematografice independente. Studiourile și-au schimbat și denumirea în „Bucharest Film Studios”. Poliana Cristescu – cea aleasă ca noră de însăși coana Ileana (cea ”din capătul s(t)atului”, apud sintagma șopârlită a lui ”Nea Mărin”), despre care se bârfea că ea ar fi urmat la conducerea României, alături de Nicu, dacă familia Ceaușescu nu ar fi fost înlăturată de la conducerea României în decembrie `89, a condus Consiliului Național al Pionierilor, fiind un membru marcant al Partidului Comunist Român.
Matei (Jeanina). Jeanina Matei a fost o cântăreață de mare succes a Românei în epoca comunistă. Frumoasă, cu un trup foarte bine conturat, cu părul lung, ondulat și blond, un chip ca de păpușă, a cucerit nu doar publicul, ci și pe cel mai cunoscut – și mai dandy – dintre fiii Eleneiși ai lui NicolaeCeaușescu, și anume pe Nicu, a cărui iubită a fost. Legendele vremii spun că familia lui Nicunu a fost deloc încântată de relația lor, astfel că artista a decis să plece din țară. Cei doi s-au cunoscut la mare, legătura lor amoroasă fiind una foarte pasională, dar și de scurtă durată. „Au fost clipe frumoase și ca tot ceea ce e frumos, trece. Nu se poate ști dacă am fost marea lui dragoste. Ce e în sufletul unui om nu se știe niciodată”. Astfel, cântăreața a părăsit România prin anii ’80, înainte de revoluție, plecând într-un turneu peste hotare. „Nu aș numi exil faptul că stau în afara țării. Am plecat de bunăvoie, stau acolo de bunăvoie, mă întorc de bunăvoie în țară. Vin de două, trei ori pe an acasă și merg la Craiova, la mama mea. Primul drum acolo este… În Italia m-am specializat în anumite lucruri. După câțiva ani, am intrat în afaceri. Nu mai cânt deloc în Italia”. În prezent ea lucrează în contabilitate și este în cuplu cu un italian. Totuși, nu Jeanina Matei a fost, se pare, cea mai mare iubire a lui Nicu Ceaușescu. Se știe că fiul dictatorului a fost îndrăgostit iremediabil de Donca Mizil, cei doi fiind „prieteni-iubiți“ încă de pe la 13-14 ani până pe la 30 de ani. Mai bine de 15 ani a ținut povestea de dragoste dintre fiul lui Nicolae Ceaușescu și sora lui Serghei Niculescu Mizil. Ca de obicei, Coana Leana s-a opus (ca și în cazul relației înfiripate între fiica sa Zoe și Petre Roman (deh… fiul unui alogen!). Acum, Doncaeste căsătorită și are trei copii.