Dificil

ISU Suceava a terminat filtrele pentru izoleta transportului persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19



Autospeciala ISU
Autospeciala ISU

Inspectoratul pentru Situații de Urgențe Suceava nu mai are filtre pentru izoleta destinată transportului pacienților suspecți sau confirmați cu COVID-19. Purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată, a confirmat, miercuri, că ultimul set de filtre a fost consumat cu pacientul transportat marți noapte. „Așteptăm ca IGSU să ne trimită necesarul pentru care sunt făcute demersuri”, a declarat Alin Găleată.
Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a precizat că, în aceste condiții, se echipează corespunzător atât personalul medical și paramedical, cât și pacientul, în condiții de siguranță, și se folosește autospeciala pentru transport victime multiple (ATPVM). „Ulterior, sunt aceleași proceduri de decontaminare și dezinfectare a personalului și a autospecialei. Se vor lua măsuri inclusiv de evitare a contactului pacientului cu alte persoane, până la locația în care va fi carantinat. În acest caz protecția este asigurată la fel ca și în izoletă, aspect precizat verbal și de directorul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, dr. Carmen Dorobăț”, a mai spus ofițerul Alin Găleată.
ATPVM este o autospecială cu dotare similară cu ambulanțele normale, dar mai spațioasă. Avantajul este că cele două compartimente pacient/personal sunt separate. Astfel, se asigură izolarea și se pot efectua mai ușor decontaminarea și dezinfecția.



Recomandări

Suprasolicitarea ambulanțelor a dus la întârzierea intervenției la un caz critic, cu un copil accidentat de un ATV și o bunică cu AVC

Suprasolicitarea ambulanțelor, adesea pentru probleme minore, duce la situații critice
Suprasolicitarea ambulanțelor, adesea pentru probleme minore, duce la situații critice

Suprasolicitarea ambulanțelor din Suceava a dus la întârzierea intervenției la un caz critic, cu un copil accidentat de un ATV și o bunică cu AVC