„Meritul femeei române”
„Dacă n’a perit Românul însă în Bucovina, este meritul femeei române și al țăranului care păstrează cu sânțeniă limba apucată din părinți. Dușmanii ne cunosc puterea, eată de ce ne subsapă din temeliă esistența. Trebuie stârpit la rădăcină vermele care roade copacul Românismului. Trebuie să reînviăm limba română. Eată rolul femeei române. Propunem deci pentru susținerea limbei române în regiunile periclitate înființarea de asile materne, în cari să fiă crescuți copiii români în etate de 3-7 ani”.
„Patria”, Anul III, nr. 267, Cernăuți, Mercuri 28 Aprilie 1899.
„Prefect a patra oară…”
“Azi, în fruntea județului Suceava este dl. Dimitrie Cojocariu, prefect a patra oară. D-sa este un om tânăr, în etate de 49 de ani, energic și autoritar. În 1910 a fost numit magistrat și a funcționat cu această calitate până în 1915, când a trecut granița în Vechiul Regat, punându-se la dispoziția Marelui Stat Major Român. În cele patru rânduri cât a fost prefect, ca și azi, a dezvoltat o activitate foarte vie pe toate terenurile, fie administrative, fie culturale. Grație acestei activități a d-lui prefect, județul Suceava este mai bine organizat: are șosele bune, edificii școlare reparate la timp sau clădite, biserici reparate etc. Toate acestea dau dovadă de activitatea asiduă și rodnică a acestui om”.
„Gazeta Bucovinenilor”, Anul II, Nr. 12-13, 15 Aprilie, 1935.
„Întîmpinarea zilei de 1 Mai”
„În orașul Suceava se fac intense pregătiri în vederea întîmpinării sărbătorești a zilei de 1 Mai. Astfel, în parcurile și scuarurile de pe magistralele orașului, s-au plantat primele flori de sezon. În aceleași locuri se vor amplasa 5 vaze mari ornamentale. De asemenea se vor schimba unele firme necorespunzătoare, iar altele vor purta inscripții fluorescente, completînd atmosfera citadină modernă. Pînă în prezent s-au reparat peste 10.000 m.p. de străzi denivelate și se lucrează la repararea și spoirea fațadelor unor blocuri”.
„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5403, Suceava, Duminică 25 aprilie 1965.