Pentru a-i întâmpina așa cum se cuvine pe bobocii din acest an, joi seară, elevi și profesori ai Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava au organizat un spectacol menit să aducă voioșie, energie și zâmbete în rândul tuturor spectatorilor care au asistat la Balul Bobocilor 2013.
În cinstea celor mai proaspeți dintre artiștii colegiului, pantomime, dansuri și momente muzicale au întreținut atmosfera în Casa de Cultură a Sindicatelor, vreme de mai bine de trei ore.
Pasionați de artă, organizatorii din acest an au propus tema „Întâlnire la muzeu”, astfel că, încă de la debutul spectacolului, într-un decor cu arcade și bolți, ce îi înfățișa pe Venus din Milo, sculptură din Grecia Antică, și pe David, capodoperă a Renașterii a lui Michelangelo, și-au făcut apariția patru exponate vii – Stan, Bran, Marylin Monroe și Cleopatra, nimeni alții decât amfitrionii evenimentului.
Primul moment a reconstituit o serie de elemente ce puteau aminti de o vizită la muzeu, însă, cu toate că tema aleasă a fost una extrem de ofertantă, aceasta a fost prea puțin valorificată pe parcursul întregului spectacol, astfel că după debutul balului nici un alt moment nu a evidențiat ideea principală de la care a pornit evenimentul.
Nouă perechi de boboci s-au înscris în cursa pentru titlurile de Miss și Mister Boboc 2013
18 boboci, nouă fete și nouă băieți,au intrat în cursa pentru dobândirea titlurilor de Miss și Mister Boboc 2013, pe durata întregului spectacol aceștia trecând printr-o serie de testări ce au ajutat juriul să ia cea mai bună decizie. Pentru început, concurenții au făcut cunoștință cu publicul printr-o scurtă prezentare în care și-au menționat calitățile, pasiunile sau planurile de viitor.
După ce aceștia s-au retras pentru a se pregăti pentru probele ulterioare, elevele din clasa a XII-a au adus în atenția publicului un moment de balet energic, bine sincronizat, oferind o demonstrație pe măsura talentului lor. În antiteză cu diafanitatea lor, în mijlocul celor opt balerine și-a făcut apariția, îmbrăcat în negru, unul dintre elevii colegiului, care a adoptat un stil de dans mai nonconformist – breakdance. Deși în opoziție cu suavele balerinele, breakdancerul s-a încadrat perfect în momentul pregătit de organizatori.
Prestația acestora a fost urmată de recitalurile elevelor Magdalena Drăgoi, din clasa a IV-a A, aceasta interpretând melodia „Până la stele”, și Bianca Scutariu, din clasa a XI-a, secția muzică, „Hora din Moldova” fiind piesa cu care aceasta a animat spectatorii.
Pentru ca momentele muzicale alese de organizatori să mulțumească pe fiecare din cei ce au asistat la spectacol, din program nu puteau lipsi nici momentele de muzică clasică, astfel că pe scenă și-au făcut apariția membrii cvartetului Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, unul din punctele forte ale balului, fapt confirmat și de aplauzele publicului.
Următoarea încercare pe care bobocii concurenți la titlurile de Miss și Mister Boboc au trebuit să o treacă a fost reprezentată de proba de dans, latino și vals fiind stilurile pe care micii artiști au fost nevoiți să-și dovedească măiestria și îndemânarea.
„Prăpastia” dintre două generații, dintre tânărul crescut în agitația orașului și badea de la sat, a fost sursă de inspirație pentru una dintre pastilele umoristice pregătite de organizatori și bine cotată de publicul spectator.
Probe de dicție, întrebări capcană și declarații de dragoste
Cu toate că au dovedit că se pricep într-ale dansului, cei 18 boboci au fost din nou invitați pe scenă pentru proba de aptitudini. Concurenții au fost supuși fie unor probe de dicție, jocurile fonetice dând bătăi de cap unora dintre participanți, fie au trebuit să formuleze o declarație de dragoste folosind cuvinte fără nici o legătură între ele (atunci, mare, geam sau balustradă, chibrituri, brățară), fie au trebuit să răspundă unor întrebări capcană (Cine intră prima dată într-o casă? Ce nu se poate mânca la micul dejun? Care an durează numai o zi?, etc.).
Sub îndrumarea prof. Ciprian Hrețcanu, parodia „Coceanul de aur” s-a dovedit a fi unul din cele mai bine gustate momente umoristice, liceenii asumându-și diverse roluri (Fuego, Alex Velea) menite să stârnească valuri de hohote de râs sănătos în cadrul spectacolului.
Înainte ca cei 18 boboci să treacă prin furcile caudine ale ultimei probe, eleva Alexandra Herghelegiu și-a prezentat propriile creații vestimentare, moment ce, împreună cu proba de seară, a adus un plus de rafinament și eleganță pe scena Casei de Cultură.
Până juriul a deliberat, scena a aparținut elevilor Eugen Toboș, Tomazo și Ovidiu Grămesc, dar și orchestrei de muzică populară a Colegiului de Artă, aceștia din urmă servind publicului o porție sănătoasă de bună dispoziție. Mai mult de atât, atât bobocii, cât și organizatorii, au acceptat invitația de a urca pe scenă alături de orchestră, iar tinerii nu s-au sfiit să încingă hore chiar pe scena de spectacol.
Alexandru Cozaciuc – elevul nevăzător care a uimit audiența
Elev în clasa a IX-a la colegiul sucevean, Alexandru Cozaciuc a fost apreciat la unison de toată suflarea Casei de Cultură. Elevul nevăzător a cântat la șapte instrumente, printre care cimpoi, tilincă, aval, ocarină, nai sau fluier, colegii săi din sală răsplătindu-i talentul, voința și perseverența prin ropote aplauze. Câștigător a numeroase premii în cadrul competițiilor de profil, Alexandru a uimit prin măiestria sa interpretativă, dovadă a faptului că elevul a investit timp, răbdare și stăruință neclintită în cultivarea talentului său, în ciuda tuturor impedimentelor.
La finalul spectacolului, atmosfera a fost animată de trupa Fevers, bobocii și organizatorii urcând din nou pe scenă pentru a cânta alături de artiști.
Miss și Mister Boboc 2013 – Antonela Laibiuc și Ilie Tihulcă
Locul IV, oferit de compania Oriflame, a fost adjudecat de eleva Adelina Macoveiciuc, în vreme ce premiul al III-lea a fost obținut de Alexandru Andronic și Rebeca Ieremie. Premiul al II-lea a fost câștigat de Eduard Oanea și Georgiana Bumbu. Titlurile de Miss și Mister Boboc 2013, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, au fost obținute de concurenții Antonela Laibiuc și Ilie Tihulcă.

