Cercetătorii britanici lucrează la un extract de plante care să poată fi adăugat în compoziția alimentelor de tip fast food și a altor produse bogate în grăsimi, precum chips-urile, pentru a reduce pofta de mâncare și, implicit, obezitatea, informează dailymail.co.uk.
Cercetătorii cred că acest ingredient minune ar putea să ajute persoanele care țin dietă să se limiteze la mici porții din alimentele bogate în grăsimi și zaharuri, cu scopul de a preveni obezitatea.
Ingredientul, care se găsește în mod natural în majoritatea plantelor, semințelor și cerealelor, poate fi adăugat în orice aliment bogat în grăsimi și zaharuri, putând combate senzația de foame timp de până la 12 ore.
Este vorba de lipidele care se găsesc în părțile cloroplaste ale celulelor plantelor, utilizate în fotosinteză. Acestea se găsesc în ovăz, grâu și semințe comune.
Compusul acționează prin „învelirea grăsimii” înainte de digerare, astfel încât enzimele care o descompun lucrează mai lent ca de obicei. Acest fenomen semnalizează creierului că stomacul este plin, chiar dacă acesta este doar pe jumătate plin.
Experții de la Institute of Food Research din Norwich, care urmează să testeze produsul pe subiecți umani, speră ca peste câțiva ani să lucreze cu producătorii alimentari la dezvoltarea acestui supliment. Însă cercetătorii cred că aceștia vor fi reticenți la idee, pentru că oamenii ar cumpăra cantități mai mici din produsele lor.
„Testele au demonstrat că, în laborator, când izolăm lipidele, acestea pot elimina pofta de mâncare. Teoretic, acestea ar putea fi adăugate în orice produs care conține grăsime”, a indicat coordonatorul proiectului, profesorul Peter Wilde.
Pe piață există deja câteva produse care reduc senzația de foame, potrivit producătorilor lor. Este vorba mai ales de alimente pe bază de fibre care se găsesc în grâul integral.
Ingredient pentru reducerea poftei de mâncare, la fast food
