Înființarea primelor laboratoare de fizică la Liceul „Nicu Gane” Fălticeni



În vara anului 1960, cu probarea direcțiunii liceului, prof. Constantin Popa înființează primul laborator de fizică din existența școlii, în partea stângă a amfiteatrului de la parter. Deoarece pentru laborator și depozitul pentru materiale spațiul era redus, profesorul înființează al doilea laborator în anul școlar 1962-1963, la etajul clădirii, în partea dreaptă, unde funcționează și actualmente. Al treilea laborator de fizică (mecanică căldură) a fost înființat de același profesor, în anul 1969, la subsolul școlii, cu prilejul centenarului liceului, sărbătorit în anul 1970.
Acest laborator a fost desființat ulterior, după câțiva ani de funcționare, de conducerea liceului, deoarece admiterea elevilor în școală necesita un nou plus de spațiu pentru clasele noi de elevi.
În aceste laboratoare, profesorii își țineau orele de fizică, lucrările de laborator prevăzute în programa de fizică, precum pregătirea suplimentară a elevilor pentru olimpiadele de fizică locale, județene și pe țară, cât și pentru examenele de admitere în facultăți.
Dintre distinșii directori care au aprobat și susținut înființarea laboratoarelor de fizică au fost profesorii: Constantin Ilioaia (matematică), Alexandrina Năstac (științe naturale) și Ioan Baldazar (geografie).
Prof. Dandu Steciuc



Recomandări

Educație fără granițe: eTwinning și Ziua Europei la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni

Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni a celebrat Ziua Europei și 20 de ani de eTwinning
Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni a celebrat Ziua Europei și 20 de ani de eTwinning