În România, un sfert din întreprinzători suferă de FOAME și o treime sunt restanțieri la facturile casei



Tot mai mulți întreprinzători și patroni afirmă că nu-și permit acoperirea cheltuielilor curente, că sunt retanțieri la întreținere sau la ratele bancare și chiar că nu-și pot asigura o masă consistentă, reiese din publicațiile Institutului Național de Statistică (INS) consultate de MEDIAFAX.
Din datele prezentate de INS în lucrarea „Condițiile de viață ale populației din România“ (publicată pe site-ul instituției) reiese că majoritatea patronilor și lucrătorilor pe cont propriu duc un trai îndestulător, dar și că există o minoritate puternic afectată de neajunsurile sărăciei.
Spre exemplu, 23,5% din întreprinzători au declarat, pentru INS, că nu-și permit „consumul a cel puțin un fel de mâncare cu carne sau pește o dată la două zile”. Desigur, în cealaltă „tabără” se regăsesc – potrivit INS – restul de 66,5% care nu au probleme cu procurarea unei hrane consistente. Același sondaj, efectuat în anul anterior, arăta că doar 19% din întreprinzători se aflau situația de a nu-și putea procura hrana.
În cadrul sondajului din 2017, mai mult de un sfert (25,2%) din întreprinzătorii care locuiesc în mediul urban și 21,8% din cei care locuiesc în mediul rural au declarat că suferă de foame, nepremițându-și „consumul a cel puțin un fel de mâncare cu carne sau pește o dată la două zile”.



Recomandări