„Devisa să-ți fie «Precauțiune!»”
„Fii precaut la tot pasul în vieața ta și devisa să-ți fie «Precauțiune!». Fii precaut la facerea datoriilor și la toate întreprinderile din vieața ta. Datoriile și împrumutul de bani îi duc de vii pe mulți Români la groapă. Mai departe, de-ți place să joci jocuri hazarde sau să dansezi cu pasiune, întreabă-te: «Merită giocul tău să perdi nopți întregi în un aer infectat și otrăvit de fum și de praf nesănătos? Merită ca pentru un gust trecător, deșert, să te alegi în urmă cu punga goală, cu sufletul amărât, încărcat de căință, turburat și neliniștit în pericolul ați scurta filele?»”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul VI, nr. 16, Cernăuți, 1896.
„«Năcăfalele» anonimatului”
„Avînd în vedere că unele informațiuni venite din județ au fost subiective, dând astfel cauză la diverse rectificări, polemici, direcția ziarului nostru a decis ca orice informațiune ce vom publica de aici înainte să poarte la sfârșit și numele corespondentului, căci anonimatul are – ca de obiceiu – năcăfalele lui”.
„Suceava”, Anul I, nr. 9-10, 1935.
„În ritm de melc”
„În urmă cu aproape 4 ani în orașul Rădăuți cooperația meșteșugărească a început construcția unui imobil cu etaj. La parter, în intenția beneficiarilor, urma să fie amenajată o popicărie modernă, iar la etaj, spațiu de producție. Executantul era totodată și beneficiarul: Cooperativa «Libertatea» din oraș. Termen de finalizare a construcției: anul 1970. A venit și a trecut 1970, apoi 1971, sîntem în martie 1972 și investiția nu e finalizată. După ce pînă în mai 1970 «Libertatea» a avansat cu lucrările în ritm de melc, acestea au fost preluate de o altă cooperativă meșteșugărească, «Constructorul», cu sediul în Suceava. Noul executant a păstrat ritmul, așa încît imobilul nu e nici acum gata. La etaj a fost organizată secția de țesut covoare. Despre calitatea lucrării să nu mai vorbim. Hidroizolația tavanului, lucrată după sistemul anapoda, a devenit ciur pentru apa de ploaie”.
„Zori noi”, Anul XXVI, nr. 7527, Suceava, Vineri 3 martie 1972.