Realizarea șoselei de centură a municipiului Fălticeni va fi scoasă la licitație pe SEAP în cursul acestei luni, a anunțat, ieri, la Suceava, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. El a precizat că investiția are finanțarea asigurată, conform procedurii uzuale la Ministerul Transporturilor, anume bugetarea multianuală a proiectelor de infrastructură.
Construcția unei rute ocolitoare a municipiului Fălticeni este aprobată încă din martie 2009, de către fosta Companie Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADN), actualmente Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Atunci a fost în discuție o șosea cu o lungime de aproximativ șase kilometri, cu patru benzi de circulație, care să pornească din zona intersecției Stibina, pe Drumul Miresei până la intersecția cu Baia, apoi pe Drumul Hoților, Poarta Rădășenilor și până la podul Sucevei, peste râul Șomuz. Investiția era estimată la 28-30 de milioane de euro.
Discuțiile despre șoseaua de centură a municipiului Fălticeni au fost reluate în această primăvară, între ministrul Transporturilor, responsabilii companiei naționale de drumuri și primarul de Fălticeni, Cătălin Coman. Ministrul a subliniat că toate termenele de investiții pe care și le-a asumat până acum au fost respectate, „ba chiar unele au fost devansate”. De asemenea, el a spus că n-a avut nici un fel de plângeri nici din partea colegilor de partid: „Până în momentul de față nu am avut reproșuri din partea colegilor din partid, tot ce mi s-a cerut am făcut, am lucrat, sunt pe șantiere, urmărim obiectivele de investiții”.
În cadrul vizitei de ieri, ministrul Transporturilor i-a amintit șefului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Ovidiu Laicu, faptul că s-a angajat ca în acest an să execute lucrări de asfaltare pe 180 de km de drumuri naționale de pe raza județului Suceava. Răspunsul lui Ovidiu Laicu a fost că din această lună se vor face asfaltări pe DN 2E segmentul Păltinoasa – Marginea și pe DN 17B Chiril – Vatra Dornei. Pentru covoarele asfaltice pe DN 17 și DN 17A contractele se vor semna la sfârșitul lunii iulie, potrivit lui Laicu. ”Singura problemă sunt precipitațiile. Au fost 43 de zile de precipitații care ne-au blocat. Cel mai mare dușman al nostru, al constructorilor de drumuri, este apa”, a spus Ovidiu Laicu. El a mai declarat că în maximum o lună de zile se va turna covor asfaltic și se va face marcarea drumul de la Cumpărătura până la limita cu județul Iași și mai departe până la Castelul de apă, la intersecția cu șoseaua spre Roman.