Nu știu ce stări și sentimente v-au încercat pe dumneavoastră în cele două zile „europene” ale echipelor noastre, dar mie mi se pare că egalul Stelei (vă rog frumos să mă iertați, dar pur și simplu nu sunt în stare să-i spun altfel echipei ăsteia doar pentru că o mână de tembeli – două, cu tot cu ăi’ cu legea-n mână – cred că au făcut o mare șmecherie) este o surpriză incomparabil mai mare decât înfrângerea Viitorului, o echipă pe care toamna a prins-o complet debusolată, apatică și în formule care se schimbă de la o etapă la alta, în funcție de ce marfă devine brusc vandabilă. Altfel spus, Viitorul pare a nu avea decât trecut. Iar halul în care (nu) joacă a făcut-o deja candidata fermă la retrogradare, nu doar la play-off-ul de evitare a acesteia. Vorba lui Sorin Avram: „Echipele astea mici de la noi care câștigă titlul sau termină pe podium parcă sunt blestemate. Li se întâmplă imediat ceva și dispar. Așa au pățit Urziceni, Galați, Vaslui. O fi acum rândul Viitorului?”. După cum se arată lucrurile, cam da. Aici nu cred că trebuie însă să dramatizăm, fiindcă e clar că proiectul Hagi nu prevedea și înaltă performanță. Academia lui, concepută ca o pepinieră, este o fabrică de bani și, uneori, și de valori sportive. Atât timp cât fotbaliștii lui se vând, treaba e bună. Iar dacă ulterior fac și performanță la echipele care îi cumpără, e și mai bună. Dovada că nu performanța se urmărea la Viitorul e aceea că în echipa bătută măr alaltăieri se găsesc negri complet necalificați, Țucudeni reșapați etc., izvorâți de nu se știe unde spre a acoperi găurile lăsate prin vânzări, unele neașteptate. Și, dacă mai e nevoie, să remarcăm și că unele dintre cele mai bune produse ale pepinierei Viitorul sunt la un pas de a intra în grupele Champions’ League, ca fotbaliști ai Stelei, ceea ce dovedește o dată în plus că Hagi e în grafic. La fel și Steaua. Și, cumva, și eu, care înainte de deschiderea preliminariilor am scris aici, în această rubrică, că dacă ne calificăm în grupe cu o echipă înseamnă că fotbalul românesc e în mare progres.