Un spațiu din frigider poate conține un număr de bacterii de 750 de ori mai mare decât nivelul considerat sigur, printre acestea numărându-se E.coli, salmonela și listeria.
Testele din 30 de sertare pentru legume din frigidere au arătat că acestea conțineau în medie 7.850 de colonii de bacterii pe centimetru pătrat, iar unele dintre acestea aveau chiar și 129.000 de colonii de bacterii pe centimetru pătrat, scrie dailymail.co.uk.
Recomandarea Comisiei Europene este ca în locurile în care sunt depozitate alimentele numărul bacteriilor să fie între 0 și 10 colonii pe centimetru pătrat.
„Scopul frigiderului este să păstreze alimentele sigure și să minimizeze șansele de creștere a numărului de bacterii și de apariție a mucegaiului, așa că prezența bacteriilor în număr atât de mare este o reală problemă. Unii proprietari de frigidere scot toate alimentele, șterg interiorul, însă curăță sertarele pentru legume separat. Totuși, unele dintre ele nu sunt curățate niciodată, și din această cauză apar problemele”, a declarat Paul McDonnell, de la Microban Europe.
Sistemul de protecție antibacteriană Microban Europe a fost creat pentru a fi folosit de fabricanții de frigidere la componentele din plastic și s-a dovedit că distruge bacteriile aflate pe o suprafață în cel mult 24 de ore.