Importanța legumelor consumate în perioada postului:



– ceapa, usturoiul, ridichile și prazul conțin un antibiotic natural, alicină, antibiotic care nu vă afectează flora microbiană dar este capabil să distrugă germenii patogeni;
– usturoiul și ceapa diluează sângele și descongestionează;
– morcovii, bogați în betacaroten, împiedică formarea depozitelor pe pereții arteriali, prevenind ateroscleroza. Ei reglează digestia, ajută ficatul, întăresc vederea și vă fac pielea mai moale și mai frumoasă;
– țelina este un bun stimulator al suprarenalelor, întărind astfel sistemul imunitar;
– soia sub toate formele este extrem de bogată în fibre și protejează. Trebuie să remarc faptul că fibrele au un rol esențial în regularizarea digestiei;
– cartofii pe lângă vitamina C și săruri minerale sunt bogați în fibre;
– spanacul este un bun curățitor al intestinelor, el se numește și mătura intestinului;
– nucile contribuie la scăderea colesterolului și la creșterea puterii de concentrare;
– două mere pe zi scad colesterolul;
– conopida și broccoli neutalizează substanțele cancerigene din alimente;
– lămâile și kiwi conțin multă vitamina C ;
– uleiul de măsline este unul dintre cei mai buni agenți naturali de prevenire și combatere a bolilor de inimă. Este excelent pentru salate.