Investiție

Hotelul Sonnenhof și restaurantul Mosaik ridică standardul de calitate în turismul sucevean



Hotelul Sonnenhof
Hotelul Sonnenhof

Cea mai ambițioasă investiție în turism de pe piața suceveană a fost inaugurată în cursul acestei săptămâni. Este vorba despre Hotelul Sonnenhof, cu 58 de camere duble clasificate la 4 stele, și Restaurantul Mosaik, cu aproximativ 160 de locuri, ambele aflate pe bulevardul Sofia Vicoveanca, la ieșirea din Suceava spre Fălticeni. Investiția a fost începută în anul 2005 și a avut o valoare de aproximativ 4 milioane de euro, bani asigurați din fondurile proprii ale investitorilor, precum și din împrumuturi bancare. De precizat că investiția a fost realizată de firma care deține și Restaurantul Latino din Suceava. Potrivit reprezentanților hotelului, ideea construirii acestui hotel a venit atunci când s-a constatat că există o breșa pe piața serviciilor de top, atât pe piața hotelieră, cât și pe cea a restaurantelor. Având experiența anterioară cu Restaurantul Latino, care s-a dovedit un proiect de succes, proprietarii acestora au considerat că se poate implementa același nivel de calitate, însă la o scară mai mare.
„Atât conceptul de promovare a hotelului, cât și cel al restaurantului pun accentul pe un nivel de servicii ridicat, dar și pe atmosfera destinsă și distinsă”, au precizat reprezentanții hotelului Sonnenhof. Aceștia spun că design-ul camerelor de hotel și al spațiilor publice se concentrează pe ideea de hotel-gradină, cu tonuri de verde și motive vegetale. De asemenea, decorul restaurantului dorește să redea atmosfera caldă a unei case primitoare, situată undeva între granițele vechiului Imperiu Austro-Ungar.
Arhitecții hotelului și restaurantului au fost Elena Hison și Adi Mocanu, pentru construcția în sine, precum și Andu Marginean pentru design-ul camerelor. Arhitectura peisagistică franceză îi aparține arhitectei Claire Salavert, care a realizat spațiile verzi și fluxurile exterioare.
Conducerea hotelului estimează că 60% din clientelă va fi bussines, iar diferența de 40% va fi clientelă de vacanță, în special turiști străini. „Clientela restaurantului va fi evident formată din oaspeții hotelului, și în proporție destul de mare din clientela locală, atrasă de maestrul în arta culinară Raphael Beringer, bucătar de 2 stele Michelin, ce va coordona și forma echipa bucătăriei restaurantului”, au mai spus reprezentanții hotelului.


Una dintre camerele hotelului
Una dintre camerele hotelului
Hotelul Sonnenhof
Hotelul Sonnenhof


Recomandări

Stone Grill Roadhouse din Pojorâta, restaurant self service într-un complex de facilități și servicii deschis la șosea

Stone Grill Roadhouse din Pojorâta, restaurant self service într-un complex de facilități și servicii deschis la șosea
Stone Grill Roadhouse din Pojorâta, restaurant self service într-un complex de facilități și servicii deschis la șosea