Halele de carne din județ vor trebui să aibă amenajate măcelării și alte spații speciale, pentru a mai putea funcționa. Anunțul a fost făcut ieri de către șeful Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, doctor Petrea Dulgheru, care a declarat că, în conformitate cu noile norme, fiecare agent economic din hală trebuie să aibă amenajate spații separate pentru recepția carcaselor, depozitarea, tranșarea acestora și vânzarea cărnii. Măcelăriile și fiecare compartiment trebuie să fie înregistrat la DSVSA Suceava.
Petrea Dulgheru a precizat că în cursul zilei de miercuri a vizitat hala de carne din municipiul Rădăuți și a avut discuții cu primarul municipiului în vederea modernizării acesteia. „Lucrurile nu mai pot fi ca până acum, trebuie să respectăm noile norme sanitar – veterinare pentru că este vorba despre sănătatea publică. Până acum carnea se primea, depozita și tranșa în același spațiu, iar noi trebuie să schimbăm acest lucru și să dispunem măsuri”, a spus Petrea Dulgheru.




