Ingrediente pentru 4 porții:
– pulpă vită 600 g
– cartofi 500 g
– ceapă 2 buc.
– ardei gras 1 buc
– ardei iute 1 buc.
– boia de ardei iute 5 g
– boia de ardei dulce 5 g
– ulei 50 ml
– făină 30 g
– sare, piper
Mod de preparare:
Carnea e vită se spală după care se taie cuburi. În ceaun se înfierbântă uleiul în care apoi se călește carnea până se rumenește, după care se adaugă apă cât este acoperită carnea. Când începe să fiarbă se spumează bine, după care se adaugă ceapa și ardeiul gras și iute tăiate mărunt. Se lasă la fiert la foc mic cca. o oră, după care se adaugă condimentele: boia de ardei iute, boia de ardei dulce, piper și sare după gust. Când carnea este fiartă se adaugă cartofii tăiați cuburi.
Făina se amestecă cu apă, sare și piper, astfel încât se formează găluștele care se introduc în gulaș când atât carnea cât și cartofii sunt fierți, după care se mai lasă la fiert cca. 2-3 minute.
Bucătar Sorin Băeșu


Reteta zilei este oferita de Picollo Mondo
