Peste o sută de suceveni au participat ieri la un eveniment inedit, Gastro-show cu maestrul în artă culinară Jakob Hausmann, la magazinul Selgros Cash & Carry Suceava.
Bucătarul elvețian Jakob Hausmann a venit în România în urmă cu aproape 20 de ani. El deține restaurantul „Mica Elveție” din București și este cunoscut publicului și de la TVR 1, unde a realizat emisiunea „Hai să bucătărim”.
„Am găsit în România cele mai bune ingrediente pentru o viață superbă”, a spus maestrul bucătar, care le-a împărtășit sucevenilor din secretele sale în arta culinară. Pentru că orice mâncare bună trebuie asociată cu un vin bun, la evenimentul de ieri a fost prezent și un somelier (degustător de vinuri), care le-a recomandat sucevenilor un vin de calitate pentru fiecare mâncare pregătită de Jakob Hausmann.
Informații practice și noi idei
„Din dorința de a oferi clienților săi gastronomi posibilitatea de a-și dezvolta cunoștințele profesionale și de a face schimb de experiență cu confrații în arta culinară, compania Selgros Cash & Carry a inițiat o serie de evenimente gastronomice în fiecare magazin Selgros din România, iar acum a venit și rândul Sucevei. Ne bucurăm că atât de mulți oameni au răspuns invitației noastre de a fi prezenți la eveniment”, ne-a spus Corneliu Marcu, director magazin Selgros Cash&Carry Suceava.
El a mai completat că Selgros se preocupă să prezinte clienților fideli cele mai noi oferte ale producătorilor și importatorilor de pe piața românească, dar le oferă sucevenilor și informații practice și noi idei.
„Orice mâncare este gustoasă dacă este făcută din inimă”
Pe lângă rețetele pe care le-a preparat chiar în fața publicului aflat ieri la Selgros, mulți dintre cei prezenți fiind bucătari sau persoane care administrează restaurante, hoteluri în Suceava, maestrul Jakob Hausmann nu a fost zgârcit în informații și a oferit mici secrete din experiența sa în arta culinară.
Jakob Hausmann a pregătit ieri crochete de dovlecel, care pot fi consumate și în perioada de post, dacă nu se pune ou, un pește cu sos, și un desert cu zmeură și cremă de marscapone.
„Orice mâncare este gustoasă dacă este făcută din inimă, cu sufletul. Atunci și clientul este mulțumit. Apoi, un lucru foarte important este ca o mâncare bună românească să fie combinată cu un vin bun românesc. Aceasta este rețeta succesului”, ne-a spus maestrul bucătar Jakob Hausmann.