Rețete de post

Gălbioare



Ingrediente:
1 cană mălai grișat
3 căni apă rece
3 căni zahăr
1 lămâie
1 cană pesmet
1 cană migdale pisate
1/2 linguriță esență de vanilie
1/2 linguriță esență de rom
un praf de scorțișoară
1/2 linguriță ghimbir
1/2 linguriță nucșoară rasă
Mod de preparare:
Se fierbe o mămăligă moale din apă și mălai, după care se răcește puțin și apoi se amestecă cu zahăr, pesmet și migdalele pisate. Trebuie să se obțină o compoziție groasă, dar ușor modelabilă. Se aromează cu o lămâie stoarsă și cu esențe de vanilie și rom. Se poate presăra și scorțișoară, ghimbir ras și nucșoară. Apoi cu mâna udă se formează biluțe. Se dau la rece pentru două ceasuri, timp în care se întăresc.
(www.garbo.ro)