6 porții 120 minute
- 1 găină
- 1kg ceapă
- 2 ardei grași
- 100g ulei
- 1 căpățână de usturoi
- ± sare, piper
Curățați găina de tuleie, pârliți-o la flacără, spălați-o și scurgeți-o de apă.
Tăiați-o în bucățele, presărați-le cu sare și piper, apoi tăvăliți-le prin făină.
Tăiați julienne ceapa curățată și spălată.
Ardeii grași, curățați de cotoare și semințe, tăiați-i în feliuțe subțiri.
Puneți într-o cratiță uleiul, ceapa și ardeii grași, iar peste acestea bucățile de carne.
Acoperiți cratița cu capac și puneți-o la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 2 ore.
Din când în când, puneți în cratiță câte 1 ceșcuță apă și amestecați bine.
La final, pisați usturoiul cu 1 linguriță de sare grunjoasă, adăugați 5-6 linguri apă, turnați în cratiță și amestecați.