Rețete de post

Fursecuri cu alune



Ingrediente:
150 g margarină, 2 linguri cu miere, 5 linguri zahăr tos, 20 linguri zahăr pudră, 250 g făină albă, 80 g alune prăjite (nesărate), 1 lingură zeamă de lămâie, 1 linguriță rasă de amoniac (bicarbonat de amoniu), un praf de sare.
Instrucțiuni:
1) Frecăm spumă margarina cu zahărul, adăugăm mierea, zeama de lămâie, amoniacul și sarea.
2 ) Adăugăm făina cernută în prealabil, amestecăm bine până obținem un aluat omogen.
3) Din acest aluat luăm o bucată ceva mai mare decât o alună, din care facem o biluță. Așa procedăm până până terminăm tot aluatul.
4 ) Punem pe o furculiță câte o biluță, pe care o introducem într-un vas cu apă ca s-o umezim, apoi o tăvălim în zahăr pudră și prin alune pisate. Căutăm să le apăsăm ușor cu degetele, pentru a se putea prinde alunele.
5 ) Le dăm o formă de disc, eventual le putem apăsa ușor cu furculița și le așezăm în tava tapetată cu hârtie pentru copt.
6 ) În cuptorul încins moderat, lăsăm tava aproximativ 10 minute, până capătă o culoare aurie frumoasă.
Dacă dorim după ce am format fursecurile, le putem un unge deasupra cu puțină apă, presărăm zahăr pudră și alune pisate, căpătând un aspect mai plăcut.(www.crez.org)