Fructele amărui au efecte benefice împotriva îngrășării și le permit persoanelor care le consumă să își mențină o siluetă suplă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii italieni, publicat recent în International Journal of Obesity, citat de dailymail.co.uk.
Cercetătorii italieni de la Universitatea din Milano au remarcat faptul că sucul de portocale roșii îi împiedică pe șoarecii folosiți în acest experiment să se îngrașe.
În contrast, șoarecii care au primit porții zilnice de suc de portocale dulci, o varietate mult mai populară pe plan mondial, au luat semnificativ în greutate, iar organismele lor au format depozite mari de grăsime.
Cercetătorii italieni consideră că proprietățile benefice ale acestor fructe, cultivate în special în Italia și în Statele Unite ale Americii, se datorează unor concentrații ridicate de antocianină. Antocianina, un pigment roșu care conferă acestei varietăți de portocale o culoare specifică, este un tip de antioxidant, despre care oamenii de știință afirmă că are numeroase proprietăți curative.
Sucul de portocale roșii restricționează capacitatea celulelor adipocite de a acumula grăsime, au afirmat cercetătorii de la Universitatea din Milano.
Celulele adipocite se găsesc în special în zona taliei și absorb grăsimea din fluxul sangvin, având capacitatea de a o stoca și de a o transforma în energie.