Frigăruile din fructe tropicale, un desert exotic de sezon



Pe timpul verii, nutriționiștii britanici propun o serie de rețete de sezon, ușor de preparat, cu un conținut caloric scăzut și cu un grad ridicat de hidratare a organismului, informează femalefirst.co.uk.
Numărul de porții – 6
Timpul total de preparare – 15 minute
Timpul de coacere – 5 minute
Eticheta nutrițională a unei porții:
Grăsimi – 0,2 grame (din care grăsimi saturate – 0 grame)
Calorii – 61 de calorii
Carbohidrați – 14,6 grame (din care zahăr – 10,7 grame)
Ingrediente:
1 fruct copt, dar ferm, de mango, decojit, curățat de sâmburi și tranșat în cuburi
1 fruct mic de ananas, decojit, din care se extrage miezul, tranșat în cuburi
2 fructe de kiwi, decojite, tăiate în patru
12 căpșuni mari, tăiate în două
8 linguri de zahăr
3 linguri de apă
1 lămâie – sucul și pulpa acestui fruct
Mod de preparare
Porționați toate fructele de mai sus și introduceți-le, pe rând, pe bețe subțiri din bambus sau pe țepușe metalice. Dacă folosiți bețe de bambus, acestea trebuie ținute timp de 30 de minute în apă, înainte de utilizare.
Puneți zahărul și apa într-un vas mic, amestecând încet pentru a se dizolva. Adăugați sucul și pulpa de lămâie și continuați să amestecați. Înmuiați frigăruile în acest lichid și puneți-le apoi pe grătarul încins, întorcându-le la fiecare minut, până fructele se caramelizează ușor pe fiecare parte și se acoperă cu un strat subțire de glazură.