Frigărui cu scorțișoară



Frigărui cu scorțișoară
Frigărui cu scorțișoară

4 porții – 60 minute

  • 8 pulpe de pui
  • 2 foi de dafin
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 3 ramuri cu frunze de țelină
  • 500ml vin roșu
  • 1 linguriță miere
  • 1 cuișoară
  • 8 bețișoare de scorțișoară
  • sare, piper

1. Din vin, dafin, cuișoară, miere, frunze de țelină, ceapă și morcov se prepară o marinată rece. Ceapa, frunzele de țelină și
morcovul se taie mărunt.
2. Se dezosează pulpele de pui și se pune carnea în marinata rece pentru cel puțin 15 minute.
3. Se scoate carnea din marinată și se condimentează cu sare și piper.
4. Cu ață alimentară se leagă fiecare pulpă în jurul unui bețișor de scorțișoară, în așa fel încât să rămână o parte din bețișor de care să se poată prinde cu mâna.
5. Se pun frigăruile pe grătarul încins și se prăjesc uniform.
6. Se servesc pe un platou cald, după ce s-au desfăcut sforile cu care s-a legat carnea.