Ca în fiecare an, 20 martie vine cu oportunități prilejuite de Ziua Internațională a Francofoniei. Dacă în alți ani, Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava amarcat această zi cu momente literare, itinerarii turistice, activități interactive și simpozioane, anul acesta, la propunerea Consiliului școlar al elevilor, Ziua Francofoniei a fost mai interesantă ca niciodată și a cuprins: salade niçoise, salade de boeuf, quiche lorraine, tarte normande, crêpes et brioches. Miresme și culori îmbietoare au delectat privitorii și degustătorii – elevi, profesori și părinți.
Toata această atmosferă ”de bun gust” a fost completată de ritmurile melodiilor celebre interpretate cândva de Edith Piaf, Joe Dassin, Charles Aznavour. Gastronomia înseamnă istorie, cultură, literatură, artă. Elevii din clasele a IX-a A și a X-a C, îndrumați de profesoarele Ana Chibici și Cristina Vorniceanu, au realizat documentare scurte, postere, prezentări power point tematice și au creat o atmosferă boemă care a conturat un succes în agenda unității școlare, precum au transmis reprezentanții unității. Alături de cadrele didactice, părinții au apreciat implicarea elevilor în realizarea acestei acțiuni dedicate Francofoniei.
Directorul colegiului, prof. Amalia Popescu, a afirmat că „această activitate a implicat elevii și cadrele didactice, deopotrivă, pentru a reliefa creativitatea culturală, științifică și gastronomică a poporului francez”.