Sanitar

Focar de toxiinfecție alimentară la Pătrăuți



Trei persoane din comuna Pătrăuți au ajuns miercuri noapte la Spitalului Județean din cauza unor toxiinfecții alimentare, după ce au consumat conserve de legume puse pentru iarnă. Este vorba de o mamă și cei doi copii ai săi, de 9, respectiv 13 ani, care au necesitat internarea în Secția de Boli Infecțioase. În urma administrării tratamentului, evoluția stării generale a celor trei pacienți este mai bună.
Autoritatea de Sănătate Publică Suceava a demarat o anchetă epidemiologică în acest caz pentru a stabili cauza toxiinfecției alimentare. Din cele declarate de către mama copiilor, conserva de legume conținea ciuperci și este posibil ca acestea să nu fi fost comestibile. Totuși, femeia spune că membrii familiei sale au consumat până în prezent mai multe conserve de acest gen, conserve preparate în gospodăria proprie, însă până acum nu au avut nici un fel de probleme.
Responsabili din cadrul ASP Suceava ne-au declarat că este posibil să se fi produs, doar în cazul conservei cu pricina, o contaminare în timpul preparării, având în vedere cele declarate de femeia internată. Cei trei necesită acum mai multe zile de îngrijiri medicale.



Recomandări

Una dintre fetele rănite în accidentul de la Pătrăuți este stabilizată. Celelalte două surori rămân în stare foarte gravă

O femeie moartă, trei tinere cu leziuni grave, după un impact devastator între un autoturism și un autotren
O femeie moartă, trei tinere cu leziuni grave, după un impact devastator între un autoturism și un autotren

Tone de apă potabilă, alimente și motorină, solicitate pentru sinistrații din județul Suceava de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava s-a întrunit, marți, în ședință extraordinară, la Broșteni
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava s-a întrunit, marți, în ședință extraordinară, la Broșteni