Pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți au avut două intervenții dificile, la două incendii izbucnite în timpul nopții de marți spre miercuri la o gospodărie din comuna Horodnic de Jos și la un depozit de materiale de construcții din Frătăuții Noi.
Un prim apel a fost primit prin intermediul numărului unic 112 în jurul orei 03.55, o persoană anunțând faptul că un incendiu a cuprins o gospodărie din Horodnic de Jos. La locul incendiului au ajuns pompierii Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Horodnic de Jos și Horodnic de Sus, care au intervenit cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea flăcărilor mari. La sosirea echipajelor, flăcările cuprinseseră o șură, precum și acoperișul unei anexe și al unui atelier, construcții ridicate din lemn, existând pericol de propagare la casa proprietarului și la locuințele învecinate. Focul a distrus șura pe o suprafață de aproximativ 90 metri pătrați și fânul depozitat în interior, acoperișul anexei pe 65 de metri pătrați, acoperișul atelierului pe 50 de metri pătrați, circa 7 metri cubi lemn de foc și alte bunuri din gospodărie. S-au degradat pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați pereții anexei și ai atelierului. În urma cercetărilor efectuate de pompieri după stingerea incendiului, s-a constatat drept cauză posibilă a izbucnirii acestuia efectul termic al curentului electric generat de un cablu electric defect. Din fericire pompierii au salvat locuința proprietarului și casele învecinate.
În timpul intervenției de la Horodnic, un alt apel anunța izbucnirea, în jurul orei 05.00, a unui alt incendiu la un depozit de materiale de construcții din comuna Frătăuții Noi. Aici au ajuns pentru intervenție pompierii rădăuțeni, precum și lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi și Bilca, care au intervenit cu șapte autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor flăcările cuprinseseră un utilaj de tip volă și materialele depozitate într-o hală, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, cu pericol de propagare la construcțiile din jur și la locuințele din apropiere. În timpul incendiului au ars utilajul și materiale de construcții din hală, polistiren, rigips și altele, constatându-se la finalul intervenției că flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la instalația electrică a utilajului, în zona compartimentului motor, după care s-au propagat la materialele de construcții din hală.