Ingrediente:
– file de somn 250g
– ouă 1 buc
– făină albă
– vin alb 150 ml
– lămâie 1 buc
– smântână 150g
– supă de peste 100 ml
– amidon alimentar 10 g
– sare, piper
– unt 30 g
Peștele se sărează, se condimentează cu piper și se stropește cu zeama de la jumătate de lămâie. Se trece apoi prin făină albă și au bătut și se prăjește în ulei încins pe ambele părți. Într-un vas se pune vinul alb, supa de pește, untul și zeama de la jumătatea de lămâie rămasă, și se lasă la fiert. Când începe fierberea se adaugă smântâna și se condimentează cu sare și piper după gust. Se lasă la foc mic timp de 2 minute după care se adaugă amidonul pentru a lega sosul. Se servește cu cartofi natur.
Bucătar Cristi FEDEREAC


Reteta zilei este oferita de Picollo Mondo
