Ingrediente:
– 220 g șalău
– 1 ou
– făină 10 g
– piper 0,1 g
– sare 1 g
– 10 g capere
– ¼ ceapă
– ¼ castravete murat
– ¼ gogoșar murat
– 3 – 4 g pătrunjel tocat
– 2 linguri maionaise vegetale
– 30 g parmezan
– ¼ lămâie
– 100 g unt
Mod de preparare:
Se tăvălește peștele în făină albă și se prăjește în unt.
Apoi se scurge bine și se tamponează cu un prosop de hârtie. În paralel se pregătește sosul astfel. Se toacă mărunt toate aceste ingrediente și se amestec într-un vas apoi se adaugă maioneza și zeama de lămâie se potrivește de sare și se așează pe o frunză de salată verde. Se servește rece. Acest preparat poate fi însoțit de cartofi naturé cât și orez fiert în alt.
Bucătar Mihai Rusu


Reteta zilei este oferita de La Fitze
