Ficăței de pui cu mere



Ficăței de pui cu mere
Ficăței de pui cu mere

4 porții – 40 minute

  • 600g ficăței de pui
  • 500g mere
  • 150g slănină afumată
  • 1 ceapă mare
  • 150ml vin alb sec
  • 1 lingură făină
  • un vârf de cuțit maghiran uscat
  • ± sare, piper

Curățați și spălați ficățeii, dați-i prin făină, apoi prăjiți-i în ulei, la foc mic, până se rumenesc bine pe toate părțile. Separat, prăjiți slănina tăiată în feliuțe și după 5-6 minute adăugați ceapa tăiată julienne. După 3-4 minute adăugați merele tăiate în felii și prăjiți-le la foc mic 5 minute. Puneți peste mere ficățeii de pui, adăugați vinul, maghiranul și potriviți de sare și piper. Mai lăsați 4-5 minute la foc mic.