Ajuns la a patra ediție, Festivalul „Sport și voie bună” de la Plopeni a crescut de la un an la altul, iar în acest an a stabilit un nou record de participare, peste 300 de copii, tineri și adulți participând activ la succesul acestui eveniment. Față de anii trecuți, de această dată activitățile sportive s-au desfășurat pe mai multe planuri, cu meciuri de rugby copii, juniori sau old-boys, meciuri de fotbal, demonstrații de lupte greco-romane și, în premieră, tenis de câmp. Inițiativa acestei întâlniri între prieteni, indiferent că sunt actuali sau foști sportivi de performanță sau pur și simplu iubitori ai mișcării în timpul liber, aparține antrenorului de la Clubul Sportiv Municipal Suceava Vasile Conache, fost jucător de rugby al Sucevei, ce a fost ajutat de Primăria Salcea, prin contribuțiile personale ale primarului Ilie Lungu și viceprimarului Costel Brânzei, de Asociația Sportivă Prietenii Rugby-ului din Bucovina, dar și de Direcția Județeană de Sport și Tineret, ce a fost reprezentată de Petrică Enache.
În acest an, în deschidere s-a desfășurat pentru prima dată un meci de fotbal între locuitorii din Plopeni, Salcea și Prelipca. Fotbalul a fost precedat de mai multe meciuri de rugby în 7 între echipele de copii ale cluburilor din județul Suceava, cei de la LPS Suceava, pregătiți de Dumitru Livadaru, CSȘ Gura Humorului – antrenor Andrei Varvaroi, CSM Suceava – Vasile Conache și de la un nou club înființat de profesorul și antrenorul Codrin Prorociuc, ce poartă numele de Asociația Sportivă Amicii din Bucovina.
Luptătorii de la CSM și LPS Suceava au făcut o demonstrație pe saltele în aer liber
O altă atracție a acestui eveniment a fost demonstrația de lupte greco-romane făcută de sportivii de la LPS și CSM Suceava, coordonați la fața locului de antrenorul Andrei Bolohan. Demonstrația a fost una specială prin faptul că o mare parte din luptătorii prezenți, ce sunt multipli medaliați în competițiile naționale, provin din Plopeni și Salcea. La final, cei prezenți, dar mai ales copiii au încercat și ei să vadă cum este o luptă corp la corp și să testeze anumite procedee specifice. În teren au intrat și echipele de minirugby de la CSM Suceava și două de la CSȘ Gura Humorului, cele ce participă în Campionatul Național, și astfel au avut ocazia unui nou test înaintea următoarelor turnee.
Tot în cadrul acțiunii, cei prezenți au avut ocazia să joace tenis de câmp într-o variantă mai restrânsă, de această parte ocupându-se antrenorul clubului Select Suceava, Mihai Pop, care este și profesor de educație fizică și sport la școala din Plopeni. Ca și-n anii trecuți, festivalul a avut și un moment mai special, mai exact un meci de rugby între părinți, copii, foști sau actuali jucători, dar și iubitori ai sportului ce au încercat pentru prima dată să participe activ la un astfel de meci și, mai mult, să se convingă de faptul că nu este un sport foarte dur, cum pare la prima vedere.
Ediția din acest an a Festivalului „Sport și voie bună” de la Plopeni s-a încheiat cu o masă câmpenească, dar și cu acordarea de premii în diplome sau cupe pentru cei ce s-au implicat activ, atât în activitățile sportive, cât și la cele culinare sau de organizare.
„Și-n acest an am reușit împreună să organizăm acest festival așa cum ne-am dorit, ba mai mult am avut o participare record, dublă față de 2014. Mulțumesc tuturor celor ce s-au implicat în reușita acestei ediții, și mă refer aici la primarul Ilie Lungu și viceprimarul Costel Brânzei, ce împreună cu alți prieteni au asigurat masa câmpenească, clubului CSM Suceava, Asociației Prietenii Rugby-ului din Bucovina, lui Petrică Enache de la DJST Suceava, dar și tuturor părinților ce s-au ocupat de pregătirea mesei și chiar au avut curajul să intre în terenul de rugby. Prin această acțiune am vrut să demonstrăm părinților și copiilor că rugby-ul nu este atât de agresiv și periculos precum pare la prima vedere, ci mai degrabă un sport spectaculos, ca și luptele greco-romane, și să atragem cât mai mulți copii să practice orice fel de sport”, a declarat inițiatorul acestei acțiuni, antrenorul Vasile Conache.
Arbitrajul meciurilor de rugby a fost asigurat de doi arbitri cu acte-n regulă, doi jucători de la CSM Suceava, Marcel Crețuleac și Ionuț Flutur.
Cei prezenți la ediția din acest an au încins la final și o horă câmpenească a prieteniei pe acordurile formației Vital, ce s-a ocupat cu atmosfera.
Ediția a IV-a
Festivalul „Sport și voie bună” a adunat la Plopeni peste 300 de participanți
