„Înființarea unei filiale a societății «Crucea de Argint» în Suceava” (II)
„Primul pas l’am făcut prin «Buciumul ferecat», întru sprijinirea văduvelor și a orfanilor rămași în urma eroilor căzuți pe câmpul de luptă, din care întreprindere a rezultat până acu un fond de aproape 1.400 de coroane, care se va întrebuința exclusiv pentru districtul Suceava. Acuma să ne gândim și la eroii invalizi care se vor întoarce din luptă, căci ar fi o rușine și o nemulțămire neagră pentru un district și pentru fiecare comună, unde aceștia, cari și-au jertfit sănătatea pentru noi, să fie nevoiți a cerși pe la case.
S’a hotărât înființarea unei filiale a «Crucii de argint» anunțându-și toți cei de față intrarea ca membri. Numărul membrial s’a sporit până acum la 100. Între membrii bine făcători cu taxa de 100 de coroane s’a anunțat și vrednicul vicar părintele Mihai Sârbul”.
„Viața Nouă”, Anul IV, nr. 173, 2 Iunie 1916.
„Făuritorii drumului de fier” (II)
„Eforturi cu adevărat îndrăznețe s-au depus la construcția tunelului de la Lucăcești, în lungime de peste 400 de metri. Presiunea mare și neuniformă a dealului prin pîntecele căruia constructorii creau cale liberă viitoarelor trenuri i-a pus uneori în situații foarte dificile. Au fost cazuri cînd munca lor de săptămîni în șir s-a văzut ținută în loc. Cantități mari de pămînt humos se năpusteau vertiginos peste armături, iar lemnele de sprijin, în grosime de peste 50 de cm, erau făcute așchii. Pînzele de ape subterane măcinau galeria surpînd porțiuni din tunel. Eforturile au fost încununate de succes. Din dealul peste care străbate șoseaua ce duce spre Humor s-au excavat 40.000 m.c. de pămînt, iar la construcția tunelului s-au folosit peste 15.000 m.c. de beton. Acum dealul este încins de o puternică centură de oțel și beton prin care vor trece trenurile decenii și secole de-a rîndul”.
„Zori noi”, Anul XVIII, nr. 5124, Suceava, Iunie 1964.