Fasole albă cu legume



4 porții – 70 minute
-500g fasole albă fiartă
-2 morcovi
-1 rădăcină păstârnac
-1 țelină
-1 sfeclă mai mică
-2 rădăcini de pătrunjel
-3 fire de ceapă verde sau
1 fir de praz
-1 leg. mărar verde
-2 căței de usturoi
-100ml ulei
-1 linguriță boia iute
-1 linguriță hrean
-±sare, piper
Se curăță legumele și se taie în cubulețe cam de aceeași dimensiune. Se călesc acestea în ulei, împreună cu usturoiul pisat, ceapa verde tăiată mărunt, hreanul, sare, piper și boia. Se toarnă legumele călite peste fasole și se amestecă pentru omogenizare. Se presară cu mărar verde tăiat mărunt. Se poate servi rece sau caldă.
NOTĂ: Se mai pot adăuga, după dorință, măsline fără sâmburi sau boabe de porumb fiert.
(Gafta Dancu – Runc)