4 porții – 40 minute
- 500g farfalle
- 400g piept de pui
- 2 dovlecei
- 1 morcov
- 1 lingură semințe de mac
- 100ml ulei
- 1 cățel de usturoi
- 50g parmezan
- 1 leg. pătrunjel
- ± sare, piper
Pune pieptul de pui împreună cu morcovul, tăiat în cubulețe, la fiert în 2 l apă cu 1 linguriță sare. După 15 minute scoate-le și taie pieptul de pui în feliuțe. Între timp, pune la fiert și pastele, în 3 l apă cu 1 linguriță sare. Taie dovleceii în cubulețe și călește-i în ulei, împreună cu morcovul scurs bine de apa în care a fiert și feliuțele de piept de pui. Când acestea s-au rumenit, adaugă semințele de mac și potrivește de sare și piper. Adaugă în tigaie pastele scurse bine de apă și pătrunjelul tocat mărunt. Mai lasă la foc mic 2 minute, apoi servește pastele fierbinți, presărate pe deasupra cu parmezan ras.