Farfalle cu pui și dovlecei



Farfalle cu pui și dovlecei
Farfalle cu pui și dovlecei

4 porții – 40 minute

  • 500g farfalle
  • 400g piept de pui
  • 2 dovlecei
  • 1 morcov
  • 1 lingură semințe de mac
  • 100ml ulei
  • 1 cățel de usturoi
  • 50g parmezan
  • 1 leg. pătrunjel
  • ± sare, piper

Pune pieptul de pui împreună cu morcovul, tăiat în cubulețe, la fiert în 2 l apă cu 1 linguriță sare. După 15 minute scoate-le și taie pieptul de pui în feliuțe. Între timp, pune la fiert și pastele, în 3 l apă cu 1 linguriță sare. Taie dovleceii în cubulețe și călește-i în ulei, împreună cu morcovul scurs bine de apa în care a fiert și feliuțele de piept de pui. Când acestea s-au rumenit, adaugă semințele de mac și potrivește de sare și piper. Adaugă în tigaie pastele scurse bine de apă și pătrunjelul tocat mărunt. Mai lasă la foc mic 2 minute, apoi servește pastele fierbinți, presărate pe deasupra cu parmezan ras.