„Fără pălărie în Tribunal”



„Fără pălărie în Tribunal”
„Fără pălărie în Tribunal”

„Școală agronomică în Suceavă”
În ședința comitetului comunal din Suceava a fost la ordinea dilei și desbaterea asupra ordinațiunei comitetului țării relativă la asignarea unui loc pentru construirea unei școale agronomice cu limba de propunere românească. Dar nu numai binele orașului Sucevei cere imperios înființarea acestei școli agronomice, prin care să se ridice bunăstarea poporațiunei prin o economie rațională a pământurilor țărănesci, dară este și în interesul căii ferate locale ce are să lege rețeaua căii ferate Leov-Ițcani-Iași cu Suceava”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul IV, nr. 98, Cernăuți, Decemvre 1894.
„Fără pălărie în Tribunal”
O măsură care nu e privită cu mare simpatie de către împricinați și public vine de la tribunalul Suceava. Se spune că nimeni nu are voie să pătrundă în Palatul Justiției cu pălăria în cap, cum se făcea până acum. Fiecare este obligat ca, în schimbul unei taxe de 2 lei, să-și lase pălăria la ușa dela intrarea în local. Descoperirea capetelor la intrarea în Tribunal are darul să mărească atmosfera de respect și cuviință care trebuie să domnească în templul dreptății”.
„Suceava”, Anul I, Nr. 2, 13 Decembrie 1934.
„Succese însemnate”
Muncitorii de la UIL Falcău s-au angajat ca pînă la 23 decembrie să dea patriei acumulări socialiste peste plan în valoare de 15.000 lei. Angajamentul luat a fost îndeplinit pînă la 1 decembrie. La lemn de celuloză de exemplu planul a fost depășit cu 22,3 la sută, la lemn de mină cu 2,2 la sută, iar la lemn de foc cu 12 la sută”.
„Zori Noi”, Anul X, nr. 2512, Suceava, Joi 15 decembrie 1956.
Rubrică realizată de Tiberiu COSOVAN și Florin PAIU



Recomandări

Cockteil… cu amor, umor și poezie. Pălăriile tovarășului Emil Bobu

Cockteil… cu amor, umor și poezie. Ciubucul logofătului Buhuș