O expoziție culinară realizată de 28 de șomeri suceveni, școliți în meseria de bucătar, a fost organizată ieri la Restaurantul Brădet.
După ce au parcurs un curs de peste cinci luni de zile, teorie și practică, cele două grupe de cursanți, formate din câte 14 șomeri, au susținut ieri examenul final.
Cursul parcurs de cei 28 de șomeri a constat în 720 de ore, din care o treime a fost teorie și două treimi practică, pe care șomerii au făcut-o la două restaurante sucevene, Nistru și Brădet.
De buna desfășurare a acestui curs s-a ocupat șefa Centrului de Formare Profesională din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava, Lucia Secrieru, și responsabila cursului de bucătar, Viorica Vasilovici.
Conducerea AJOFM este încrezătoare că acești absolvenți își vor găsi mai ușor un loc de muncă. „Odată cu spijinul acordat în ocuparea absolvenților acestor cursuri, preocupările noastre se concentrează pe ridicarea nivelului de competențe dobândite și o cât mai bună însușire practică a meseriei alese”, a declarat ieri directorul coordonator al AJOFM, Ioan Cristian Șologon.
O altă grupă de cursanți care se instruiesc în meseria de bucătar la Gura Humorului au participat la Concursul de gastronomie organizat cu ocazia Zilelor Humorului, unde au prezentat o expoziție cu produse tradiționale din zona Bucovinei, obținând un premiu special și două diplome. Imediat după finalizarea concursului, trei dintre șomerii specializați în meseria de bucătar au fost angajați de trei pensiuni din zona Humorului.






