Restaurantul Zamca vine și în această vară cu o provocare pentru sucevenii care doresc să încerce noutăți în domeniul gastronomic. Iar printre primii care au apreciat munca și talentul lui Mihai Zamfira au fost medicii veniți din toată țara care au participat la finele săptămânii trecute la cea de-a treia ediție a Zilelor Medicale ale Sucevei.
La finele unei zile încărcate, spre seară, medicii au avut parte de o adevărată explozie de culori, gust și rafinament, toate având amprenta inovatoare a lui Mihai Zamfira. Cu 20 de ani de experiență în spate și cu 70% din perioada unei zile pe care o petrece în bucătărie, iar alte câteva ore pentru documentare, Mihai Zamfira va fi lozul câștigător al restaurantului Zamca pentru perioada următoare.
Cu experiența acumulată în Franța, Italia, Germania și România, fostul participant la concursul Top Chef de la Antena 1 și-a propus să vină în întâmpinarea sucevenilor cu o bucătărie în care se combină mai multe stiluri.
„În ziua de azi se pleacă de la o bază și se îmbină diferite stiluri. Creativitatea și imaginația își pun amprenta foarte serios, iar micile amănunte fac diferența în acest domeniu foarte complex pe care nimeni nu l-a stăpânit vreodată de la cap la coadă”, a opinat Mihai Zamfira.
Cu ce vă așteaptă Mihai Zamfira la restaurantul Zamca
Una din specialitățile la care Mihai Zamfira ține foarte mult și care crede că poate avea trecere în rândul sucevenilor este mustul de creveți, care se poate servi combinat cu alte elemente și sosuri din bucătărie, funcție de preferințele și gusturile fiecărei persoane în parte.
„Acest produs este preferatul meu pentru că îmi place să gătesc, dar și să mănânc fructe de mare”, a arătat Mihai Zamfira.
Și tot pe linia fructelor de mare, o rețetă proprie a fostului participant de la Top Chef care poate fi savurată acum la restaurantul Zamca este coctailul cu papaya, castravete și amestec de fructe de mare.
Nici specialitățile de sushi nu lipsesc din meniul verii, chiar dacă prepararea unui asemenea produs necesită un întreg ritual.
Printre variantele care pot fi degustate se numără sushi cu somon, castraveți și avocado, dar și sushi cu ton, morcov și avocado.
În ceea ce privește bucătăria clasică, sucevenii au de ales între tartar cu ton și fazan, somon cu crustă de piure și migdale sau șalău în crustă de semințe de in și susan. Papilele gustative mai pot fi ademenite și cu un julien de vită gătit în stil asiatic cu sos thailandez.
Și deserturile reprezintă o nouă provocare pentru această vară, clienții având de ales între mai multe specialități marca Mihai Zamfira, printre care mousse de fructe de pădure sau tartă cu cremă de caramel cu nucă.
„Într-un restaurant clientul trebuie să vină pentru a încerca ceva nou”
Mihai Zamfira spune că tot ceea ce iese din bucătăria pe care o coordonează el este cu adevărat divin. „Nimic nu iese fără a fi gustat. Am grijă deosebită atât la gust, cât și la îmbinare sau mod de prezentare. Totul trebuie să fie la cel mai înalt nivel. Pentru mine toate rețetele sunt importante și le tratez la fel de atent”, a arătat Mihai Zamfira.
Maestrul bucătar spune că orice rețetă este perfectibilă și se îmbunătățește permanent, dar foarte importantă este și echipa din spate.
„Într-un restaurant clientul trebuie să vină pentru a încerca ceva nou, ceva ce nu are acasă. Cât privește clienții din Suceava, sper să-i conving prin modul cum gătesc că merită să vină la restaurantul Zamca”, a completat Mihai Zamfira.
De cealaltă parte, Alex și Georgiana Filipciuc, administratorii Complexului Turistic Zamca, sunt de părere că experiența lui Mihai Zamfira va fi un factor stimulator pentru sucevenii care doresc să încerce și altceva față de ofertele obișnuite din meniul restaurantelor locale.
„Încercăm să oferim o gamă cât mai complexă și completă de servicii, iar bucătăria are un loc foarte important în acest proiect al nostru. Suntem siguri că sucevenii vor aprecia munca și talentul lui Mihai Zamfira, un specialist căruia noi îi oferim tot creditul”, au arătat Alex și Georgiana Filipciuc.
Mâna specialistului
Explozie de gust, rafinament și inovație în bucătăria restaurantului Zamca
