Expert: Greutatea mică la naștere și creșterea în înălțime, influențate de alimentația din sarcină



O conduită alimentară greșită în sarcină duce la o greutate mică la naștere, dar și la creșterea insuficientă în înălțime, problemă cu care România deja se confruntă, având în vedere că 30 la sută din populație nu ajunge la înălțimea normală, a declarat, miercuri, profesorul danez, Aileen Robertson, citat de Mediafax.Aileen Robertson, profesor la Metropolitan University Copenhagen, a vorbit miercuri la conferința MEDIAFAX, în care au fost prezentate rezultatele studiului „Coșul Național de Alimentație Sănătoasă”, referitoare la importanța alimentației în timpul sarcinii.Ea a precizat că nutriția în sarcină este un element cheie în România.”Greutatea mică la naștere este cauzată de alimentația din sarcină. În ceea ce privește rămânerea la o înălțime mică, aceasta e o problemă foarte mare în România pentru că 30 la sută din populație nu ajunge la înălțimea normală. Dacă până la doi ani nu ai ajuns la înălțimea potrivită, există un risc mai mare să dezvolți diabet, boli cardiovaculare, obezitate”, a spus expertul danez. Ea a precizat că e foarte importantă stabilirea unui coș zilnic pentru o alimentație sănătoasă, pentru că cele mai mari riscuri rămân cele legate de nutriție, adică grăsimile saturate, zahărul și sarea.



Recomandări

Biroul OMS România prezintă rezultatele studiului „Coșul Național pentru Alimentație Sănătoasă”

Copiii cu greutate mai mică la naștere devin adulți depresivi