Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) derulează proiectul “Asigurarea calității programelor de studii universitare de doctorat din cadrul USV”, acesta urmărind creșterea calității cercetării doctorale din cadrul instituției.
Proiectul are în vedere asigurarea unor resurse financiare dedicate unor activități precum organizarea/desfășurarea unor activități ocazionale (conferințe, simpozioane, workshopuri), susținerea internaționalizării prin sprijin financiar pentru acordurile de parteneriat cu universități din alte țări, inclusiv prin facilitarea acordurilor de cotutelă, susținerea implicării instituțiilor de învățământ superior în acțiuni cu participarea doctoranzilor.
În acest sens, Școala doctorală de Științe Socio-Umane din cadrul USV, în colaborare cu Școala Doctorală a Academiei de Studii Economice din Moldova, cu implicarea directă a Centrului de Cercetare în Management și Administrarea Afacerilor, a Centrului de Cercetare în Contabilitate și Informatică de Gestiune și a Centrului de Resurse și Cercetări în Turism, au organizat, la finele lunii noiembrie, trei evenimente științifice menite să conducă la creșterea calității cercetării doctorale a studenților doctoranzi din cadrul USV.
Una dintre prelegeri, intitulată „Provocări privind identificarea jurnalelor științifice adecvate stagiului și domeniului doctoral”, a fost susținută de către prof. univ. dr. Dan Cristian Dabija, de la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.
O altă prelegere, intitulată „Cerințe privind redactarea unui articol științific la standardele revistelor de prestigiu”, a fost susținută de către profesor emerit dr. Vasile Dinu, de la Academia de Studii Economice din București și redactor-șef al revistei “Amfiteatru Economic”, revistă aflată în topul revistelor românești de profil.
De asemenea, prelegerea intitulată „Gândirea strategică în abordarea parcursului doctoral” a fost susținută de către profesor emerit dr. Constantin Brătianu, de la Academia de Studii Economice din București și Doctor Honoris Causa al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.
Aceste activități au atras atenția a numeroși participanți, în marea lor parte doctoranzi din domeniul fundamental Științe Economice, conducători de doctorat, dar și cadre didactice, atât de la USV, cât și de la ASEM.
“Interesul crescut al doctoranzilor, manifestat prin întrebările adresate, precum și durata limitată a acestor prelegeri ne-au convins că astfel de întâlniri sunt extrem de benefice și de binevenite pentru tinerii cercetători și, prin urmare, ne gândim că ele trebuie să fie reluate și extinse ca durată. Mulțumim Școlii Doctorale a ASEM pentru implicare în acțiunile noastre, precum și pentru eforturile acestora în cadrul acordurilor de doctorat în cotutelă”, au declarat organizatorii evenimentului.
Proiect
Evenimente pentru creșterea calității cercetării doctorale, la Universitatea din Suceava
